КАРТОПЛЯ ФРІ

110.40 грн.

Вага упаковки 2,5 кг
Заморозка
ТМ та розмір можна змінювати. Уточнюйте про наявність у менеджера.


Ціна вказана за 1 кг

Добавить в список желаний
Категорія:

Опис

У білках картоплі містяться практично всі амінокислоти, що зустрічаються в рослинах, в тому числі і незамінні. Якщо з’їдати добову норму вареної картоплі – 300 грам на день – то можна повністю забезпечувати потребу організму у вуглеводах, калії і фосфорі. У 100 грамах бульб молодої картоплі міститься до 20 мг вітаміну С.

При зберіганні картоплі вміст вітаміну С в ньому поступово знижується. Зазвичай до весни в його бульбах залишається третина первісного змісту вітаміну С. Клітковина картоплі не дратує слизову шлунка і кишечника, варену картоплю можна їсти навіть в період загострення гастриту і виразки. Велике значення має картопля як джерело мінеральних речовин.

У картоплі вони в основному представлені солями калію і фосфору; є також натрій, кальцій, магній, залізо, сірка, хлор і мікроелементи – цинк, бром, кремній, мідь, бор, марганець, йод, кобальт і ін Загальний вміст золи в бульбі близько 1%. Розподілені мінеральні речовини в бульбі нерівномірно: найбільше їх в корі, менше – в зовнішній серцевині, в верхівкової частини більше, ніж в основі. Картопля (95%), соняшникова олія